Coca de Sant Joan

Coca

      El Quim Sànchez, forner artesà de la Fleca Torres, ens explica com fer una coca de Sant Joan amb l’ajuda de 4 marrecs.

      Ingredients

      Coca per a 6 – 8 persones

      En primer lloc preparem tots els ingredients, d’aquesta manera els petits de casa es faran una idea més clara de tot el què es necessita per fer la coca:

      • 1/2 Kg Farina
      • 75 gr Sucre
      • 25 gr llet condensada
      • 10 gr. Sal
      • Un raig d’Oli
      • Pell d’una Llimona (al gust)
      • 1 pessic de Vainilla
      • 1 pessic de Canyella
      • 3 Ous
      • Aigua
      • 25 gr. Llevat fresc
      • 100 gr. Mantega
      • Fruita confitada (al gust)
      • 1 grapat de pinyons

      ingredients

       

      Primer pas

      Posem a un vol la farina, el sucre, la llet condensada, la sal, l’oli, la pell de llimona, els pessics de vainilla i canyella, els 3 ous i l’aigua. Barregem amb les mans ben netes, fins que quedi una massa homogènia.

      Segon pas

      Incorporar la mantega pomada*, el llevat** i l’aigua, molt de mica en mica, fins que la massa no s’enganxi a les mans. Fer una bola i deixar-ho reposar 2 h. tapat amb paper film.

       

      treballar la massa

       

      Tercer pas

      Un cop tenim la massa reposada l’aixafem amb les mans, donant-li la forma de coca, i la pintem amb ou. A continuació col·loquem les fruites com més ens agradi. Deixem reposar una altra vegada fins que dobli el seu volum.

       

      decorar coca

       

      Quart pas

      Incorporem els pinyons i tirem sucre per sobre la coca. Ho introduïm al forn, a 220º de temperatura (prèviament escalfat), 15-20 min ( quan la coca estigui torradeta). Traiem la coca del forn i, si ens agrada, i tirem un raig d’anís.

      Un cop s’hagi refredat ja ens la podem menjar.

       

      menjant la coca

       

      *La mantega pomada és mantega a temperatura ambient. Deixeu-la fora la nevera una estona abans de començar la a treballar la massa.

      **Dilueix el llevat amb una mica d’aigua, molt poca, perquè quedi repartida per tota la massa.

       

      Bon profit i Bona Revetlla!!

       

      Quim Sànchez
      Forner artesà de la Fleca Torres

       

      Categories: Bloc, Cuina, Fills