Connecta amb el teu part

   En la meva trajectòria com a fisioterapeuta, he observat que és de summa importància la consciència corporal, la connexió amb el propi cos.

    
    

   Desconnexió del cos i dels processos naturals

   En l’època en què vivim i en la nostra societat tendim a estils de vida que donen major prioritat al que passa en la ment. Com a conseqüència, desconnectem del cos i dels processos naturals amb els quals hauríem de sentir-nos connectats i familiaritzats. El tipus de vida que portem cada vegada està més allunyat d’aquesta naturalitat, dels ritmes que són normals, ho volem tot ja! Vivim en la cultura de la immediatesa, on és millor no sentir cap sensació que puguem catalogar de molesta, ja no parlem del dolor.

    

   Culturalment sembla que la dona hagi desdibuixat la seva anatomia. A vegades la sensació és que hi ha un espai on anatòmicament no hi ha res des de la cintura fins a sota els glutis. No ens observem, sembla que la curiositat de veure i sentir aquesta regió estigui mal vista. Hem desconnectat de la nostra zona genital.
    
    

   La informació i l’autoconeixement són armes de poder

   Conèixer i entendre el nostre cos en permet prendre decisions amb plena consciència. Saber que correspon a la normalitat i quins poden ser els esdeveniments fisiològics habituals, són dos punts clau que ens poden aportar calma. Això repercuteix directament sobre les cascades hormonals que generaran certes respostes en el nostre cervell i per tant en les nostres emocions i viceversa.
    
    
   Avui dia en la nostra cultura, quan dirigim la nostra mirada cap a com parim, és sorprenent veure com ens hem allunyat dels models que es donen en cultures menys “industrialitzades”, on potser els recursos sanitaris són escassos o directament inexistents. Parir ha deixat de ser un procés fisiològic en el qual la dona ha de rendir-se perquè el seu cos pugui treballar, conjuntament amb el del bebè per a poder néixer finalment. Ens han inculcat la por a tenir dolor, a la incapacitat del nostre cos per a fer alguna cosa per al que estem dissenyades, a no respectar els temps, perquè volem tenir parts ràpids i indolors.
    

    

   El part és un procés fisiològic, animal, mamífer, que requereix el seu temps, i requereix tenir a una mare connectada al seu cos, amb informació perquè estigui empoderada, amb un entorn de calma perquè tot pugui fluir i que la recolzi quan les forces flaquegin. Tot això influeix directament sobre les hormones que s’aniran generant. Si la mare se sent segura, forta, feliç, obtindrem una major segregació d’hormones afavoridores per al treball de part, si per contra tenim a una mare espantada, sense implicació en el seu treball de part, obtindrem unes respostes bioquímiques que disminuiran els nivells d’hormones facilitadores.

    

   Taller “Connecta amb el teu part”

   Per això, proposem el taller “Connecta amb el teu part” l’objectiu principal del qual és connectar a cada dona amb el seu cos i la seva capacitat de donar a llum. Proporcionarem informació objectiva basada en l’evidència científica, que permetrà a les participants comprendre la complexitat del procés del part, conèixer el paper que juga el dolor i aprendre estratègies per a encarar el part com un procés natural.
    
    

   Divendres que ve 24 de Maig en AC fisioteràpia t’oferim un taller per a realitzar una bona preparació al part. Perquè volem que tinguis la informació necessària per a connectar amb el teu cos i el teu bebè.

    

   Si estàs interessada, pots informar-te i/o inscriure’t trucant a 93 734 35 88 o 601 03 36 39. El preu del taller són 20€.

    

   Mira l’entrevista que li vam fer a la Marina

    

    

   Categories: Bloc, Blog, Embaràs, Fills