Que el teu fill sigui entremaliat et pot sortir car… o no. ¿tens assegurança de la llar?

   A Anglaterra, uns pares de família s’esperaven el pitjor en rebre una carta amb una factura de 1.838 lliures (2102 euros). El seu fill de 3 anys havia ratllat accidentalment la porta del cotxe dels veïns i havien calculat la reparació dels danys per aquesta xifra gens menyspreable.

    

   Encara sobresaltats per la notícia, es van fixar que l’últim concepte del detall de despeses hi deia Aquestes coses passen i ho valoraven pel mateix import del total de despeses però en negatiu.

    

   Aquest cas és un exemple de bona convivència entre veïns, ara bé, no és habitual topar-se amb persones tan comprensives. En situacions semblants els pares els hi toca pagar l’accident provocat del seu fill o també poden mirar si la companyia asseguradora se’n farà càrrec, en cas de tenir una assegurança de la llar.

    

   L’assegurança de la llar inclou cobertures que no t’esperes

   Moltes vegades l’assegurança de la llar inclou cobertures que desconeixes. Si dediques uns minuts a llegir la pòlissa, descobriràs que no només la majoria de desperfectes que es pateixen a casa tenen cobertura, sinó també altres que puguin ocórrer fora de l’àmbit domèstic.

    

   A banda dels danys que puguin causar els teus fills (sempre que siguin involuntaris), trobem altres cobertures més inversemblants, sobretot per a persones que no estan familiaritzades amb el món assegurador:

    

   1. A qui no se li ha trencat mai la pantalla del mòbil? Presentant la factura de la reparació, algunes assegurances et reemborsen fins a una quantitat determinada.
   2. Quan se t’escapa el gos, pateixes pel que li pugui passar a ell o sigui la causa d’algun perjudici. Si provoca un accident o mossega algú (sempre que no sigui de raça perillosa), pots comptar amb la cobertura de danys a tercers.
   3. El trencament d’una canonada a l’exterior (per exemple un jardí) és més difícil de detectar. Aquest fet segurament comportarà un consum excessiu d’aigua. Segur que serà alliberador saber que fins a un import determinat de la factura de l’aigua, se’n farà càrrec la companyia.
   4. Imagina’t que compres un electrodomèstic i un cop a casa tens problemes amb la seva instal·lació. Pots sol·licitar un servei tècnic d’electrodomèstics a través de la companyia.
   5. Quin disgust d’adonar-te que no pots accedir als arxius on guardes totes les fotografies familiars, segur que faràs el possible per restaurar els fitxers! Algunes pòlisses també inclouen cobertura de servei informàtic telefònic i/o a domicili.

   *Cal tenir en compte que no necessàriament totes les companyies ni tots els productes asseguradors inclouen aquestes cobertures.

    

   La lletra petita de les pòlisses d’assegurances no sempre ha de ser un mal de cap, com ens té habituats, també pot donar sorpreses agradables com en els casos descrits. Abans de contractar l’assegurança de la llar val la pena llegir-se el contracte amb deteniment i revisar la pòlissa en  cas de sinistre per comprovar si tens cobertura. D’altra banda, un corredor d’assegurances t’informarà de forma detallada tant en el moment de la contractació, com en cas de sinistre.

    

    

   Vols més informació sobre l’assegurança de la llar?

   Categories: Assegurança Llar, Bloc, Fills