fbpx

Gotet de crema mascarpone i fruits del bosc

Gotet de mascarpone i fruits del bosc

      L’Eva Magda és la creativa de SonCuquis, una pastisseria creativa amb cafeteria. Ens proposa una recepta fàcil, bona i que fa molta patxoca. A més, el seu procés d’elaboració és ideal per fer amb els nens.

       

      Aquesta és una recepta no gaire complicada, ràpida de fer i que amb una mica de gràcia i una bona presentació queden unes postres moníssimes!

       

      gots de mascarpone amb fruits del bosc  INGREDIENTS:

      Per a 6-8 racions (depenent de la mida del got)

      Per la base:

      • 150 gr. de galetes María o Digestive
      • 80 gr. de mantega desfeta (al microones)
      • 50 gr. de galetes María o Digestive per a fer el muntatge del postre.

      Per la Crema:

      • 250 gr. de nata
      • 80 gr. de sucre
      • 300 gr. de formatge mascarpone
      • 1 cullerada de vainilla (opcional)

      Pel coulis de fruits del bosc:

      • 300 gr. de fruites del bosc (maduixes, gerds, nabius i mores). En reservarem unes quantes per decorar.
      • 70 gr. de sucre glacé
      • 2 cullerades de farina de blat (Maicena)

      PREPARACIÓ:

      Per la base:

      Posarem 150 gr. de galetes en una bossa i les triturarem passant un corró per sobre, també ho podem fer amb la trituradora, que quedarà una massa més fina, però als nens els nens els hi encantarà convertir les galetes en engrunes.

       

      Afegirem la mantega desfeta a les galetes i remenarem fins integrar els dos ingredients i aconseguir una massa compacta.

       

      Amb aquesta massa folrarem les bases dels gots, la base de galeta la farem prima, d’uns 6 mm de gruix aproximadament (mig dit). No cal omplir-los més, si no no ens quedarà espai per fer les altres capes. Reservem.

      Per la crema:

      Primer haurem de batre a velocitat mitja fins que la nata comenci a escumejar, és en aquest moment que hem d’afegir-hi el sucre en forma de pluja i començarem a batre a velocitat alta. Deixeu que els marrecs de casa vagin tirant mica en mica el sucre Hem de vigilar de no batre en excés ja que sinó se’ns pot convertir en mantega!

      Un cop la tenim muntada, inclourem el formatge mascarpone i la vainilla i batrem una mica més fins que tot s’hagi integrat.

       gotets4

      Per la Salsa:

      En un cassó hi posarem la fruita, el sucre i la maicena i ho posem a foc lent removent de tant en tant fins aconseguir un semipuré.

      Arribats a aquest punt tenim 2 opcions, utilitzar la salsa tal com ens ha quedat o, si no ens agrada trobar els trossets de fruita, aixafarem tot el que poguem els trossets que hagin quedat sencers. Posteriorment ho passarem per un colador xinès, un altre opció és passar-la directament pel túrmix.

       

      gotets5

       

      MUNTATGE:

      A la base de galeta que ja teníem muntada dins dels gots, hi afegirem: una cullerada de salsa, a sobre d’aquesta hi posarem una cullerada de la crema de nata i mascarpone. Hi afegim les galetes esmicolades per sobre, inclourem una altra cullerada de salsa i per últim una altra cullerada de crema.

      Per finalitzar decorarem amb la fruita que havíem reservat.

      gots de mascarpone amb fruits del bosc

       

      Doneu l’oportunitats als nens de fer el muntatge final i observeu la seva cara de cofats quan ho tastin.

       

      Eva Magda
      SonCuquis

       

       

      Categories: Bloc, Cuina