fbpx

Mona de Pasqua

Foto de la mona

      L’Anna i la Montse d’Arrels, Espai Gastronòmic són molt generoses i ens han revelat la seva recepta de la mona de pasqua, un pastís que als marrecs sempre els hi fa gràcia elaborar, decorar i menjar. Si us agrada fer la mona diy,  aquí teniu una recepta boníssima, ho podem assegurar!

       

      INGREDIENTS:

      Pel pa de pessic:

      • Ous, 6 unitats.
      • Sucre, 185 grams.
      • Farina blanca, 130 gr.
      • Farina d´ametlla, 55 gr.
      • Llevat en pols, 1 c.

       

       

      Per la mantega confitada:

      • Mantega pomada a daus, 190 gr.
      • Rovells, 3 u.
      • Sucre, 150 gr.
      • Aigua, 55 ml.

       

       

      A més:

      • Cacau en pols
      • Ametlla filetejada, 300 gr.
      • Melmelada de préssec-albercoc
      • Figures i ous xocolata per decorar

       

      Mesurar i comptar les quantitats dels diferents ingredients amb l’ajuda dels nens, pot ser un bon exercici per practicar els números, les quantitats i el càlcul mental.

       

      ingredients

       

      PREPARACIÓ:

       

      Pel pa de pessic:

       

      Escalfar en forn a 180ºC.

      Separar les clares dels rovells. Batre els rovells amb el sucre, ha de duplicar el volum. Barrejar les dues farines i el llevat, tamisar-ho i afegir-ho als rovells.

      Batre les clares amb un polsim de sal, fins que us quedin a punt de neu i que estiguin ben fermes. Als infants els hi encantarà veure el resultat! Incorporar les clares muntades en els rovells. Ho fareu en dues tandes, afegir la meitat de les clares i barrejar amb molta suavitat i moviments evolvents, quan estan ben incorporades afegir la resta de clares de la mateixa manera. És molt important que aquest procés sigui així, delicat, si no s’abaixarien les clares i el pa de pessic no tindria volum. Us sorprendrà veure la delicadesa amb què ho fan els infants desitjant que el pa de pessic creixi com més millor.

      Posar en un motlle folrat amb paper de forn. Abocar-hi la massa i coure-ho al forn a 180 ºC uns 25/30 minuts. Important que no s’obri el forn durant el procés de cocció. Sabreu que està fet si el punxeu amb un escuradents i surt net.

      Treure del forn i esperar uns 5 minuts per desemmotllar-lo. Un cop desemmotllat posar-lo sobre una reixa perquè respiri.

      Esperar que es refredi i tallar per la meitat. Reservar

       

      pa de pessic

       

      Per la mantega confitada:

      Posar l’aigua i el sucre en un cassó per fer un almívar.

      En un bol posar uns 3 o 4 daus de mantega junt amb els rovells i batre amb un batedor elèctric tot afegint l’almívar molt a poc a poc… Anar incorporant la mantega dau a dau. El resultat serà com una mantega més cremosa enriquida amb el rovell i confitada. Aquest procés també el poden fer els marrecs, els hi encanta pitjar el botó de la batedora, no us oblideu  d’aguantar el bol perquè no surti disparat!

       

       

      Per la mona:

      Torreu l’ametlla a foc suau en una paella gran. Anar removent. Vigileu que no se us torri massa, han de quedar rossetes. Reservar. (a les botigues també venen ametlles torrades filetejades o a granet)

      Amb el pa de pessic obert l’ompliu amb la mantega confitada per una part i per l’altra melmelada. Tancar el pa de pessic. Amb l’ajuda d’una espàtula unteu per fora tot el pa de pessic amb la mantega i abans que es refredi la mantega posar-hi les ametlles filetejades. Podeu fer els costats o cobrir-la tota, com us agradi més.

      Poseu cacau en pols a la mantega confitada que us hagi sobrat (just per tenyir i donar gust a la mantega). Ompliu uns mànega pastissera amb un cornet arrissat i decoreu la mona per la part superior. Posar una mica d’aquesta mantega en forma de cercle al mig i per subjectar-hi l’ou de xocolata.

       

      untant la mona

       

      Finalment només quedarà decorar la mona, la part que engresca més a la canalla. Aneu a comprar amb ells els elements de decoració (plomes, ous de xocolata, pollets, etc.), deixeu-los escollir els que més els  agradin i, finalment, que ho col·loquin al seu gust.

      Ara ja només queda tastar-la! Bona Paqua i bona mona!

       

      Anna Cadafalch i Montse Orriols
      Arrels, Espai Gastronòmic

       

      Categories: Bloc, Cuina, Fills, Uncategorized @ca