Samarretes antimosquits i gomes del cabell antipolls, l’aposta d’una empresa tèxtil de Terrassa.

nen amb la samarreta

   STINGbye és una start-up terrassenca que fabrica teixits amb una exclusiva particularitat: resguarden al seu portador de mosquits, paparres, xinxes, àcars, etc. Aquesta empresa aposta per la fabricació local (Terrassa, Badalona i Hostalric) però no renuncia a la seva internacionalització, ja han començat a obrir-se mercat a Mèxic, Costa Rica, Brasil i Colòmbia.
   Com descobrireu a l’entrevista, comercialitzen peces de roba molt adequades pels petits de casa, sobretot en aquestes èpoques de l’any. Entrevistem Sílvia Oviedo, directora general i sòcia fundadora de l’empresa, perquè ens expliqui al detall els seus productes i com va començar la seva aventura d’emprenedoria.

    

   Sílvia, explica quins productes oferiu i perquè val la pena adquirir-los.

   Silvia OviedoEn aquests moments tenim dos productes al mercat: samarretes i gomes de cabell (coleteros). Aquests dos productes estan fabricats amb teixit tecnològic antivectors i els seus efectes duren fins a 100 rentades. Els vectors són tots els insectes transmissors de malalties.

    

   L’objectiu de les samarretes és evitar les picades de mosquits i amb els coleteros aconseguim prevenir els polls. Aquest últim està pensat especialment per a nenes en edat escolar. Si ja tenen els polls, no els combat però, un cop eliminats, evita una recaiguda.

    

   I com aconseguiu que les peces de roba tinguin aquestes prestacions.

   Tractem el teixit impregnant-lo de permetrina en el procés de fabricació. La permetrina és el repel·lent de mosquits i polls numero 1 al món, el més eficaç.

    

   La permetrina la trobem habitualment en productes líquids per extingir polls i també s’aplica en productes per a animals, fa molt temps que s’utilitza.

    

   El nostre teixit està dissenyat perquè la permetrina no tingui contacte amb la pell. Quan tens un dels nostres productes a les mans pots apreciar que no fa cap mena d’olor, molt típic dels insecticides que acostumem a utilitzar. Tampoc provoca cap reacció al·lèrgica.

   És apte per a nadons i infants de totes les edats?

   Sense cap dubte, de fet tenim talles des de 2 anys fins a XXL però molts clients les posen al cotxet de recents nascuts per beneficiar-se dels seus efectes.

   Són molt adients pels nens que marxen de colònies, famílies que se’n van de vacances a algun poble de muntanya o de viatge a països tropicals. Ara bé, la nostra samarreta és un “més a més”, un altre mètode de prevenció, no t’eximeix de posar-te vacunes.

    

   Teniu pensat treure altres productes?

   Sí, ara estem centrats a dissenyar peces de roba que evitin un vector determinat i que siguin el més eficaços possible. No hi ha cap estudi que ens digui el diàmetre de protecció que ofereix el nostre teixit. No se sap ni se sabrà mai perquè va molt en funció de la persona que porta la samarreta. Les principals variables són l’olor i temperatura corporal. Hi ha qui li protegeix tot el cos i, fins i tot, hi ha qui deixa la samarreta a l’habitació i ja nota els efectes.

    

   Pròximament començarem a comercialitzar els mitjons. Especialment pensats per a persones que estan llargues estones al camp. Els mitjons mantindran allunyades les paparres, les xinxes i els mosquits que volen baix. Ho hem provat i els resultats són molt bons!

    

   També falta poc perquè els llençols surtin a la llum. Els hem dissenyat pensant en els mosquits que aprofiten les hores de son per atacar-nos.

   stingbyenenes

   Com va sorgir la idea de fer aquest teixit antivectors?

   Nosaltres teníem una fàbrica tèxtil amb una llarga trajectòria però, com molts negocis del país, es va veure colpejada per la crisi econòmica. El 2011, quan l’empresa passava per un moment complicat, el químic de l’empresa de tints amb qui treballàvem habitualment ens va parlar de l’existència de la permetrina. Ens va proposar testejar si es podia aplicar en el teixit.

    

   Aviat vam acceptar el repte. Per a nosaltres era una proposta molt atractiva, ho vam veure com una gran oportunitat per fer un gir al nostre negoci: innovar, agafar un altre camí sense sortir del nostre sector i gaudir una altra vegada de la nostra feina.

    

   Vam fer un estudi i en veure els bons resultats, vam començar a pensar en quins formats podia ser més eficaç. Hem aconseguit fabricar una peça de roba repel·lent de mosquits, amb un 94% de garanties i sense emetre cap tipus d’olor ni provocar irritacions a la pell. Els resultats són molt satisfactoris i estem molt contents.

    

   Hem aconseguit fabricar una peça de roba repel·lent de mosquits, amb un 94% de garanties i sense emetre cap tipus d’olor ni provocar irritacions a la pell. Els resultats són molt satisfactoris i estem molt contents.

    

   Existeixen altres empreses que ofereixin el mateix?

   A Espanya i Europa no hi ha un producte semblant. Als Estats Units hi ha una empresa que treballa per l’exèrcit dels Estats Units, que tenen una tecnologia molt semblant a la nostra, però són els únics que coneixem.

    

    

   Sílvia si sortint d’aquí vull comprar una samarreta o un coletero on els podré trobar i què em costaran?

   El preu de les samarretes de 24 € a 28 €, en funció de la talla, el dels coleteros 7’50 €. Per la durabilitat que dóna i la seva eficàcia és un bon preu, comparat a la despesa en altres productes repel·lents de mosquits.

    

   Ho podràs trobar a les farmàcies. A Espanya 1500 farmàcies venen els nostres productes. Actualment a Terrassa estem a 13 establiments. Una a Matadepera (Ballbe Sala), Viladecavalls (Tugues Molera) i Ullastrell (Montserrat Aviles Cortes). Les podeu consultar a aquest enllaç.

    

   Moltes gràcies Sílvia i molts èxits!

    

   Atenció! sortegem 6 samarretes STINGBye d’infant, fes clic a aquest enllaç si vols saber com participar.

    

   Categories: Bloc, Entrevista, Fills