Les xuxes saludables existeixen i es diuen GumiAnoles

      Sembla mentida que l’adjectiu “saludable” pugui posar-se darrere de l’objecte “xuxes”, “gominoles” o “caramels de goma” però és ben veritat, Marrecs&Co. ha visitat l’obrador on s’elaboren les gumiAnoles i hem conegut la seva creadora.

       

      L’Anna

      Anna Ubach és mare i doctora en biotecnologia. Va treballar com a investigadora mèdica fins que va tenir el seu tercer fill. Per mala sort, quan s’havia de reincorporar a la feina, l’empresa va tancar a causa de la crisi econòmica. Després d’una recerca de feina poc fructuosa va començar a pensar en noves formes de guanyar-se la vida.

       

      Feia temps que tenia per hobby fer xuxes (o gominoles) pels seus fills i per festes, però sobretot per l’autoconsum. Pensava que ja que era inevitable que els nens mengessin xuxes, com a mínim que fossin saludables. El moment decisiu va ser quan en una festa de l’escola de la seva filla, els nens van voler fer una parada amb les seves xuxes. En veure l’èxit que havien tingut es va començar a plantejar a convertir la seva afició en la seva professió.

       

      No va tardar a fer obres per muntar-se un petit obrador a casa i tramitar tota la paperassa legal que li calia per vendre un producte alimentari. Pocs mesos després, el desembre del 2013, obria la “paradeta” de GumiAnoles.

       

      Anna amb 2 pots de boires

       

      100% Naturals i de proximitat

      Les gumiAnoles de l’Anna porten de base sucre ecològic, aigua, gelatina i fruita natural (o l’ingredient que li dóna gust). No només no porten conservants, sinó que els seus ingredients tenen una aportació nutricional pel que se les menja. Tots coneixem els beneficis de la fruita i la gelatina utilitzada és col·lagen, una proteïna que va bé per a moltes coses però sobretot pels ossos. A més, la matèria primera són productes de proximitat.

       

      A banda de ser xuxes saludables són aptes per a al·lèrgics i intolerants al gluten, a la lactosa i a l’ou. L’Anna també ha pensat en els diabètics i ofereix una línia de gominoles sense sucre, aconseguint la dolçor amb xarop d’agave.

       

      I+D+I Deformació professional

      L’Anna no para fins que troba la textura i el sabor ideal. El seu obrador és el seu laboratori de proves i on testeja múltiples combinacions i proporcions d’ingredients fins a trobar el resultat esperat. Ens confessa que ha fet moltes proves fins a aconseguir la fórmula vegana, utilitzant una alga com a gelificant. Hi ha alguns gustos que encara se li resisteixen i estan en període de proves però estem segurs que quan surtin a la llum seran tan irresistibles com la resta.

       

      nom_claudia

      Oferta àmplia i variada

      Les gominoles de fruita són les pioneres de la marca, en trobaràs d’albercoc, cirera, fruita de la passió, gerd, kiwi, llima, llimona, maduixa, mandarina, mango, meló, menta, móra, nabiu, pegadolça, pera, pinya, plàtan, poma, préssec, rosa, síndria, taronja, violeta i coca cola.

       

      Les GumiAnoles d’ “El Celler” inclouen receptes amb cava, cervesa, vi, gintònic, ratafia, Anís del Mono, Absenta, etc.

       

      Si optes per la línia “Sense grau” podràs tastar xuxes d’oli, vinagre, gingebre, cacau, cafè i mel. Són ideals per acompanyar uns postres, una amanida o per endolcir el te o el cafè.

       

      Les boires són l’equivalent a les conegudes nuves, de textura esponjosa i molt saboroses. Hi ha les de gustos de fruites i fa poc que han sortit les d’espècies: pebre rosa, canyella, vainilla i anís estrellat.

       

      Per dates assenyalades i celebracions també ofereix múltiples formes i composicions molt atractives: com dracs i roses per Sant Jordi, el calendari d’advent per Nadal, que conté 24 motius nadalencs, cors i petons pels casaments i per aquestes èpoques ratpenats, carbasses i calaveres.

       

      GumiAnoles té una gran varietat de gustos i formes i la família no para de créixer. A més ofereix elaboracions personalitzades, només cal proposar-li, a l’Anna li encanten els reptes.

       Pots de gumianoles

      Receptes amb gumiAnoles pels marrecs.

      L’Anna ens proposa fer una fondue de xocolata i sucar-hi boires dels gustos que més ens agradin. També podríem untar una torradeta amb sobrassada i acompanyar-la d’una gominola de mel. Es podria fer el clàssic pa amb oli i xocolata amb una torrada, un raig d’oli i la gominola de cacau. Una manera d’introduir les amanides entre els més petits seria incorporant gominoles de fruites a trossets.

       

      Ja et ve salivera? I sense haver-les tastat, nosaltres ho hem fet i són delicioses.

      Categories: Bloc, Cuina, Reportatge